2007 - σήμερα

Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας νομού Τρικάλων

Η Κινητή Μονάδα, στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος υγείας, παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Τρικάλων.

Στην Κινητή Μονάδα απασχολούνται: Ψυχίατροι, Παιδοψυχίατρος, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Νοσηλεύτρια, καθώς και Διοικητικό Προσωπικό, ενώ υπάρχει συνεργασία και με εθελοντές από διάφορες ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών σε τοπικό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες και οι δράσεις που αφορούν την Κινητή Μονάδα είναι:

  • η πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση και φροντίδα, συμβουλευτική σε άτομα, οικογένειες και ομάδες με ψυχικά προβλήματα
  • η ψυχοκοινωνική μέριμνα
  • η εκπαίδευση σε θέματα ψυχικής υγείας
  • η καταπολέμηση των διακρίσεων, του “στίγματος” και των προκαταλήψεων.

Σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, η Κινητή Μονάδα επεκτείνει τη δράση της για την αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, όπως η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η παροχή συμβουλευτικής σε διάφορες κατηγορίες του τοπικού πληθυσμού, η εξυπηρέτηση των τσιγγάνικων πληθυσμών της περιοχής σε ζητήματα υγείας και ψυχικής υγείας κ.ά.

Στην Κινητή Μονάδα μπορούν να απευθύνονται άτομα, ομάδες και φορείς που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί της για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου δικτύου πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής της ψυχικής υγείας στην περιοχή.

Η δράση της Κινητής Μονάδας συμπληρώνεται από τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας “Ρόπτρο” για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας στην πόλη των Τρικάλων.

Επιπλέον, η Κινητή Μονάδα οργανώνει ομάδες με εκπαιδευτικούς και ομάδες με γονείς, με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση σε σχέση με προβλήματα που αφορούν τη σχολική τάξη και την οικογένεια.

Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας παρέχονται δωρεάν.

Συν-ειρμός Αθήνα

Ι. Δροσοπούλου 72,  112 57 Αθήνα

w

210 86 16 280, 210 86 16 266

info@syn-eirmos.gr

Συν-ειρμός Τρίκαλα

Δ. ΕΞΑΡΧΟΥ 18 (περιοχή ΔΕΗ), Τρίκαλα, Ελλάδα
w

24310-73385

km@syn-eirmos.gr

Ακολουθήστε μας

© Copyright 2023 _Pinged - All Right's Reserved