Διαφορα

Εκτύπωση
PDF
Δεκ
06

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-Οδηγός για εργαζόμενους στο πεδίο

Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ με τη στήριξης της ελληνικής αποστολής της International Medical Corps συνεργάστηκαν για την ελληνική έκδοση του Οδηγού Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας -Οδηγός για εργαζόμενους στο πεδίο.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας συνιστούν την πρώτη απάντηση στην προσπάθεια αντιμετώπισης  των άμεσων ψυχοκοινωνικών συνεπειών μετά από ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές. Η σπουδαιότητα των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας φαίνεται από το γεγονός πως η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη ακριβώς σε αυτό το ζήτημα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την Ελληνική Έκδοση του Οδηγού σε pdf

 


Εκτύπωση
PDF
Σεπ
26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26.9.2013

Δελτίο Τύπου του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας .... 25.9.13_ΔΤ_ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ

Εκτύπωση
PDF
Ιουν
14

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί του Κόσμου και το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Δείτε την πρόσκληση... WRD 2013 Πρόσκληση

Εκτύπωση
PDF
Απρ
25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

 

Αθήνα, 24 Απριλίου 2013 – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας παρουσίασε σήμερα την ετήσια έκθεση για το έτος 2012, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο αφορά τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας από οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο, μετά από συνέντευξη με τα ίδια τα θύματα. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στις θέσεις του Δικτύου σχετικά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα εγκλήματα που τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και πρόσφατες πρωτοβουλίες τροποποίησής του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

Σύμφωνα με την έκθεση, για το έτος 2012 καταγράφηκαν 154 περιστατικά ρατσιστικής βίας, που αφορούσαν 151 αλλοδαπούς και 3 Ευρωπαίους πολίτες (1 πολίτη Βουλγαρίας, 1 πολίτη Ρουμανίας και 1 Έλληνα). Η πλειονότητά τους συνίσταται σε σωματικές επιθέσεις, ενώ οι τύποι των εγκληματικών πράξεων είναι κυρίως βαριές σωματικές βλάβες και απλές σωματικές βλάβες.