Εκτύπωση
PDF
Μαϊ
20

5ο Φόρουμ Συζήτησης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 και ώρες 11.00 – 14.00 στο Αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο» (Ιερά Οδός 343, Χαϊδάρι) πραγματοποιείται το 5ο Φόρουμ Συζήτησης.

Δείτε την ατζέντα του Φόρουμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ο ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Εκτύπωση
PDF
Απρ
25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

 

Αθήνα, 24 Απριλίου 2013 – Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας παρουσίασε σήμερα την ετήσια έκθεση για το έτος 2012, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο αφορά τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας από οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο, μετά από συνέντευξη με τα ίδια τα θύματα. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στις θέσεις του Δικτύου σχετικά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα εγκλήματα που τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και πρόσφατες πρωτοβουλίες τροποποίησής του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

Σύμφωνα με την έκθεση, για το έτος 2012 καταγράφηκαν 154 περιστατικά ρατσιστικής βίας, που αφορούσαν 151 αλλοδαπούς και 3 Ευρωπαίους πολίτες (1 πολίτη Βουλγαρίας, 1 πολίτη Ρουμανίας και 1 Έλληνα). Η πλειονότητά τους συνίσταται σε σωματικές επιθέσεις, ενώ οι τύποι των εγκληματικών πράξεων είναι κυρίως βαριές σωματικές βλάβες και απλές σωματικές βλάβες.

Εκτύπωση
PDF
Απρ
17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 11/4/2013 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με θέμα: Πρόγραμμα «Προμηθέας: Ταυτοποίηση και Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Εκτύπωση
PDF
Απρ
16

Εκπαίδευση επαγγελματιών για την ταυτοποίηση και την υποστήριξη Θυμάτων Βασανιστηρίων

Στο πλαίσιο του έργου «Προμηθέας: Ταυτοποίηση και Υποστήριξη Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα», το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Συν-ειρμός ΑμΚε Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Δανικό Ίδρυμα Ενάντια στα Βασανιστήρια Dignity διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ταυτοποίηση, την παραπομπή, την υποστήριξη και την αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/4/2013

Για περισσότερες πληροφορίες ....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

Εκτύπωση
PDF
Απρ
08

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ της “Συν-ειρμός ΑμΚε Κοινωνικής Αλληλεγγύης” σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, ώρα 18.00 - 19.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60, Αθήνα), στην ενημερωτική εκδήλωση:

Prometheus: Identification and Rehabilitation of Torture Victims in Greece

Προμηθέας: Ταυτοποίηση και Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣForum

Tώρα μπορείτε να εκφράσετε τη γνώμη σας, να ανταλλάξετε απόψεις και πληροφορίες πάνω σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Μπείτε στην παρέα μας!

Με ενα κλικ...

Η γνωμη σας μετραει

Bρίσκετε το site του Κέντρου Ημέρας "Βαβέλ" χρήσιμο;