Εκτύπωση
PDF
Δεκ
06

Εκδήλωση «EKEINOI ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ - Ιστορίες Αξιοπρέπειας»

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και το Κέντρο Ημέρας  ΒΑΒΕΛ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Εκείνοι που επέζησαν – Ιστορίες αξιοπρέπειας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00, στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα, τηλ.: 210- 8215469)

Πολλοί από τους χιλιάδες ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να εκπατριστούν είναι θύματα βασανιστηρίων. Βασανίστηκαν στις χώρες τους με τους πιο άγριους και ανείπωτους τρόπους. Ο Μουράτ, ο Ζαν και ο Αλί, προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους και να στήσουν στην Ελλάδα μια καινούρια ζωή από το μηδέν.

Το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Αυγερόπουλος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα»που υλοποιούν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα συνοδευτεί από εκδήλωση και ανοικτή συζήτηση με στόχο την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών και πολιτών γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια και βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας.

 

Είσοδος ελεύθερη

Εδω μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση σε pdf

Εκτύπωση
PDF
Δεκ
06

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-Οδηγός για εργαζόμενους στο πεδίο

Το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ με τη στήριξης της ελληνικής αποστολής της International Medical Corps συνεργάστηκαν για την ελληνική έκδοση του Οδηγού Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας -Οδηγός για εργαζόμενους στο πεδίο.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας συνιστούν την πρώτη απάντηση στην προσπάθεια αντιμετώπισης  των άμεσων ψυχοκοινωνικών συνεπειών μετά από ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές. Η σπουδαιότητα των Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας φαίνεται από το γεγονός πως η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη ακριβώς σε αυτό το ζήτημα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την Ελληνική Έκδοση του Οδηγού σε pdf

 


Εκτύπωση
PDF
Νοε
29

Κοινή δήλωση 23 οργανώσεων και φορέων για τη Μόρια: Χρειάζονται κι άλλοι νεκροί για να δοθούν εγγυήσεις ασφάλειας στους καταυλισμούς;

Το πρόσφατο δυστύχημα στη Μόρια που κόστισε ζωές προσφύγων δεν έγινε την κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αφορά τις συνθήκες διαβίωσης σε χώρο ευθύνης του κράτους το οποίο οφείλει να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Πώς όμως να θέσει τέτοιους κανόνες, όταν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ενδιαφέρθηκε να καταρτίσει σε κανέναν καταυλισμό, στα νησιά και την ενδοχώρα, κανονισμό λειτουργίας ο οποίος μεταξύ άλλων θα προέβλεπε τα σχετικά με την ασφάλεια και την πυρασφάλεια του χώρου; Εξάλλου, στους χώρους αυτούς, κλειστούς και ανοιχτούς, προΐστανται διοικητές που έχουν διοριστεί από το υπουργείο με ad hoc διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς να υπάρχουν απαιτητά προσόντα και σαφείς αρμοδιότητες, και χωρίς βέβαια οι διευθυντές να έχουν στα χέρια τους κάποιον κανονισμό να ακολουθήσουν.

Στους προσφυγικούς καταυλισμούς ήδη έχουν εξαντληθεί τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Σε αυτούς, η ασφάλεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση διαβίωσης. Θα έπρεπε να αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο της μεταναστευτικής πολιτικής, μεγάλης σημασίας και για την ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Στο συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός, αλλά και σε άλλα παρόμοια που προηγήθηκαν αλλού (βλ. εμπρηστικές επιθέσεις στη Χίο), οι ευθύνες είναι καταλογιστέες στους διοικητές και την κυβέρνηση. Ας τις αναλάβουν οι πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνοι για να διορθώσουν έστω και εκ των υστέρων τις ελλείψεις. Η απόδοση ποινικών ευθυνών, την οποία αναμένουμε, ασφαλώς θα προσδώσει μια νέα διάσταση στο ζήτημα αυτό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – SOLIDARITY NOW
ASANTE
GENERATION 2.0 FOR RIGHTS EQUALITY & DIVERSITY
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ + HIV
ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - MED.IN
ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ HIV/AIDS
ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΒΑΒΕΛ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ LGBTQ ΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
MELISSA-NETWORK OF MIGRANT WOMEN IN GREECE
ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΟΛΚΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - PRASKIS
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΣΕΜ) - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ
ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

 

Joint Statement of 23 NGOs and Organizations: How many refugees must die before safety is guaranteed in Greece

The recent accident at the Moria refugee camp on Lesvos that took the lives of two refugees was not just an unfortunate coincidence. It is linked to the living conditions that people are exposed to in a government-run facility which ought to adhere to specific safety standards. How can these standards be met though when the Ministry of Migration Policy has not shown any interest in drafting operational rules, which include security and fire safety policies, for any of the camps on the islands or mainland Greece? Moreover, these facilities, both open and closed, are managed by people appointed by the ministry through ad hoc procedures, without an open call, without any required qualifications or specific responsibilities, and of course without any regulations that managers can adhere to.

The situation in Greece's camps, where safety is a crucial living condition, is beyond the limits of human endurance. Refugee safety should be a separate aspect of migration policy, as it is also important for wider Greek society. In this specific terrible incident, as well as in similar incidents that preceded it including the firebombing of refugee tents in Chios, the managers and the government bear responsibility. Those politically and administratively liable should assume their responsibility and address, even if retrospectively, these inadequacies. The investigation of criminal liability, which we expect to take place, will certainly bring a new dimension to this issue.

Εκτύπωση
PDF
Μαϊ
13

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΑΒΕΛ" ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

29 Μαΐου 2014: Κρατήστε την ημερομηνία!

Απόστολος Ρίζος, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μαριέττα Φαφούτη, Μαρίζα Ρίζου, Μελίνα Κανά, Ξένια Γαργαλή και Ορέστης Ντάντος τραγουδούν για το Βαβέλ.

Στο "Σταυρός του Νότου" στον Νέο Κόσμο. Από τις 21:30.

Να είστε εκεί, με τους φίλους και τους γνωστούς σας!

Είσοδος με ποτό 12€

ΑΦΙΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Εκτύπωση
PDF
Δεκ
10

Το Centro Cultural Quilombo στηρίζει το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ!

Και φέτος οι Quilombo οργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Bazaar και υποδέχονται τις γιορτές με γεμάτο διήμερο εκδηλώσεων στο Quilombo Centro Cultural (Σερβίων 8, Ακαδημία Πλάτωνος) με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίσουν τα δώρα τους, να φάνε, να δούν παραστάσεις και να ακούσουν υπέροχες μουσικές.

 

Θα είναι εκεί και θα εκθέσουν: η Αθανασία Νάτσα, η Ειρήνη Κλεοπάτρα Αρσενικού, η Εβίτα Μυλωνά, η Χριστίνα Μακρυγιάννη, η Σοφία Κουρμπάση, η Κωνσταντίνα Γραμμένου, η Elianne Pauwels, η Χρυσούλα Μιχαλοπούλου, η Ράλλια Στεφανίδου, η Κατερίνα Αθανασίου, η Μαρίνα Σιγάλα με την Θάλεια Ραγκούση, η Χριστίνα Γεωργίου, οι Synallois και οι Lacantona.
Θα είναι εκεί και θα εκτεθούν το Σάββατο: η Μαριάννα Ασημακοπούλου από το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ με ένα Βιωματικό Εργαστήριο για ενήλικες, η Ανατολή Αρουτζίδη με μάθημα Μουσικοκινητικής για παιδιά, ο Στάθης Μαρκόπουλος με τον «Φασουλή», οι Froots Salad live το Σαββατόβραδο ενώ ακολουθεί αμέσως μετά ο Μάριος Σακκέτος, σε ένα καυτό, βραζιλιάνικο DJ Set.
Θα είναι εκεί και θα εκτεθούν την Κυριακή: η Ιωάννα Κάτο και η Κατερίνα Καϊσίδου από το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ με εργαστήριο “Wet Felting”, η Νέλλη Πουλοπούλου με εργαστήριο χορού για γονείς και παιδιά, η Ερατώ Σιωροπούλου με την κουκλοθεατρική παράσταση "O Κατακλυσμός στον Κόσμο των Ανθρώπων" και η Martha Moreleon με τον Άγγελο Πολυχρόνου και τον Γρηγόρη Ντάνη με βραζιλιάνικα τραγούδια.
Γνωρίζετε ότι κάθε χρόνο οι Quilombo επιλέγει μια φιλανθρωπική οργάνωση και υποστηρίζει το έργο της. Φέτος λοιπόν οι Quilombo στηρίζουν το Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ» (www.syn-eirmos.gr/babel) που φροντίζει την ψυχική υγεία των μεταναστών οπότε και αποφάσισαν να προσφέρουν όσα κέρδη συγκεντρωθούν από το φαγητό που θα σερβίρουν.
Μπορούμε όμως να υποστηρίξουμε το έργο του Βαβέλ προσφέροντας και από μόνοι μας με δική μας πρωτοβουλία. Όσοι απο εσάς λοιπόν το επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε και να φέρετε στο χώρο της εκδήλωσης τρόφιμα μακράς διαρκείας (χοιρινό κρέας εξαιρείται, προτίμηση σε ρύζι έναντι άλλων ζυμαρικών) ή προϊόντα καθαρισμού σπιτιού και προϊόντα προσωπικής υγιεινής που θα συγκεντρωθούν εμείς στο χώρο του Quilombo ειδικά για αυτό το σκοπό μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Θα είναι ένα γεμάτο διήμερο αυτό εδώ, στο Quilombo Centro Cultural.


https://www.facebook.com/events/205082576341720/

 

ΑΦΙΣΑ CHRISTMAS BAZAAR

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHRISTMAS BAZAAR

 

Forum

Tώρα μπορείτε να εκφράσετε τη γνώμη σας, να ανταλλάξετε απόψεις και πληροφορίες πάνω σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Μπείτε στην παρέα μας!

Με ενα κλικ...

Η γνωμη σας μετραει

Bρίσκετε το site του Κέντρου Ημέρας "Βαβέλ" χρήσιμο;